glutenfritt4ever

En blogg fylld med recept på glutenfria godsaker :)

Bärsmulpaj

Publicerad 2015-07-31 12:30:00 i Allmänt, Pajer,

 
En somrig smulpaj med mandelmjöl och glutenfritt havregryn :)
 
Du behöver:
100 g smör
1,5 dl glutenfritt havregryn
1,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosflingor
1 dl socker
2 msk potatismjöl
500 g bär (vi använde blåbär, hallon och vinbär)
 
Börja med att blanda smör, havregryn, mandelmjöl, kokosflingor och 0,75 dl socker i en bunke. Känn efter så att det blir en lätt kletig smuldeg, sätt sedan in degen i kylen en stund. Smörj sedan en form, ca 25x25 cm. Häll efter det bären i formen och sprid ut dem så att det blir en jämn botten. Strö det återstående sockret (0,25 dl) och potatismjölet över bären. Smula sedan degen över bären och skjutsa in pajen i ugnen i ca 30 minuter på 200 grader varmluft.
 
 
Servera gärna pajen med lite vaniljsås eller vaniljglass!:)
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Glutenfritt4ever

Hej! Vi är fyra tjejer som älskar att baka och vi har ett stort intresse för glutenfri bakning då en av oss är glutenintolerant. Vi kommer därför att lägga upp bilder och recept på glutenfria bakverk och även maträtter. Vi lägger upp ett nytt recept var tredje dag! Lämna gärna en kommentar om vad vi kan förbättra och om vilka recept ni vill se här! :) Hoppas ni kan få lite bakinsperation!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela