glutenfritt4ever

En blogg fylld med recept på glutenfria godsaker :)

Kladdkaka med kokostosca:

Publicerad 2015-05-29 22:54:00 i Allmänt, Kladdkakor,

 
    

Ingredienser:
Kakan:
125 gram smör
3 ägg
3 dl socker
5 msk kakao
1 1/2 dl glutenfri mjölmix

Toscan:
  75 gram smör
1/2 tsk glykos
1 och 1/2 dl vispgrädde
1 dl  farinsocker
Ca: 150 gram riven kokos

Kakan: Sätt ugnen på 200 grader celcius Smält smöret Blanda ägg, socker, kakao, glutenfri mix och smöret Häll smeten i en smörad form Grädde mitt i ugnen i cirka 15-20 minuter

Toscan

När kladdkakan kommit ut ur ugnen kan man börja på toscan Häll smöret, grädden, farinsockret, glykosen i en kastrull och värm upp. När allt har blandad sig till en fin glasyr ta bort den från värmen och häll i kokosen. Bred på över kakan och låt stelna i kylen.

 

 

Som ni kanske sett så är alla våra senaste kladdkakor gjorda i små formar. Recepten är dock till större formar och enda anledningen till att vi har använt små är helt enkelt för att det inte ska bli för mycket rester ;)

Om

Min profilbild

Glutenfritt4ever

Hej! Vi är fyra tjejer som älskar att baka och vi har ett stort intresse för glutenfri bakning då en av oss är glutenintolerant. Vi kommer därför att lägga upp bilder och recept på glutenfria bakverk och även maträtter. Vi lägger upp ett nytt recept var tredje dag! Lämna gärna en kommentar om vad vi kan förbättra och om vilka recept ni vill se här! :) Hoppas ni kan få lite bakinsperation!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela