glutenfritt4ever

En blogg fylld med recept på glutenfria godsaker :)

Tryffelbiskvier:

Publicerad 2015-09-29 07:00:00 i Allmänt, Bakelser, Biskvier, Småkakor,

 
Ingredienser:
Botten:
150 gram mandelmassa
1 äggvita
3/4 dl socker
 
Tryffel:
175 gram mörk choklad
1 3/4 dl vispgrädde
3 msk honung
50 gram smör
 
200 gram mörk choklad
 
Gör såhär:
Börja med fyllningen.
Blanda choklad, grädde, smör och honung i en kastrull över låg värme. Ställ in i kylen i cirka 2 h. Under tiden kan du göra bottnarna.
Botten:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa äggvitan tills den blivit vit och bildar toppar. Häll i riven mandelmassa och socker och rör om.
Klicka eller spritsa ut på ett bakplåtspapper.
Grädda i cirka 10 minuter
 
När bottnarna svalnat bred på tryffelkrämen och ställ in i kylen.
Smält 200 gram choklad och låt svalna lite.
Doppa biskviernas tryffeldel i choklad och ställ in i kylen.
 
Lycka till!
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Glutenfritt4ever

Hej! Vi är fyra tjejer som älskar att baka och vi har ett stort intresse för glutenfri bakning då en av oss är glutenintolerant. Vi kommer därför att lägga upp bilder och recept på glutenfria bakverk och även maträtter. Vi lägger upp ett nytt recept var tredje dag! Lämna gärna en kommentar om vad vi kan förbättra och om vilka recept ni vill se här! :) Hoppas ni kan få lite bakinsperation!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela