glutenfritt4ever

En blogg fylld med recept på glutenfria godsaker :)

Kokoskakor med chokladsmörkräm:

Publicerad 2015-07-03 08:00:00 i Allmänt, Småkakor,

 
 

Ingredienser: Till kakorna.
2.5 dl riven kokos
50 gram smält smör
½ dl socker
1 ägg

Till smörkrämen:
75 gram smör
2 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker
1 äggula
2 ½ msk kakao

Kakorna: Blanda det smälta smöret med kokosen i en bunke. Rör i socker och slutligen ägg. Forma till valfri storlek och platta till kakorna till cirka en halv cm tjocka. Grädda på 175 grader mitt i ugnen i cirka 5 minuter.

Smörkrämen: vispa smöret tills det blivit blekare, vispa i florsocker, vaniljsocker, kakao och slutligen äggulan.

Låt kakorna svalna helt innan du börjar bygga ihop dem. Bred smörkräm på en kaka och lägg en annan uppepå så de bildar som en liten hamburgare. Förvara i kylen.

 

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Glutenfritt4ever

Hej! Vi är fyra tjejer som älskar att baka och vi har ett stort intresse för glutenfri bakning då en av oss är glutenintolerant. Vi kommer därför att lägga upp bilder och recept på glutenfria bakverk och även maträtter. Vi lägger upp ett nytt recept var tredje dag! Lämna gärna en kommentar om vad vi kan förbättra och om vilka recept ni vill se här! :) Hoppas ni kan få lite bakinsperation!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela