Nyttiga chokladbollar

Ibland känner man för något sött men samtidigt vill man vara lite nyttig! De här chokladbollarna är perfekt eftersom att de smakar precis som vanliga chokladbollar men samtidigt är de så nyttiga att man kan äta dem till frukost :)
Ingredienser
7 uttjänade dadlar
2 dl glutenfria havregryn (om man inte vill ha det glutenfritt kan man såklart använda vanliga havregryn)
1 rågad msk kakao
1 ½ msk kaffe
½ dl kokosolja
Kokos, krossade nötter, torkade tranbär eller något annat att rulla bollarna i.
7 uttjänade dadlar
2 dl glutenfria havregryn (om man inte vill ha det glutenfritt kan man såklart använda vanliga havregryn)
1 rågad msk kakao
1 ½ msk kaffe
½ dl kokosolja
Kokos, krossade nötter, torkade tranbär eller något annat att rulla bollarna i.
Mixa allt i en matberedare (förutom kokosen). Om man vill ha en delikatobollkonsistens ska man mixa i några minuter men om man vill ha mer tuggmotstånd så mixar man en kortare stund. Rulla till bollar och rulla i kokos. Ställ in i kylen eller frysen eller ät dem direkt

