Tigerrulltårta med nougatkräm

Ingredienser:
3 ägg
1,5 dl strösocker (plus lite extra till efter gräddningen)
7 msk potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
1,5 dl strösocker (plus lite extra till efter gräddningen)
7 msk potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl msk kakao
75 gram rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
50 gram nougat
1 1/2 dl florsocker
50 gram nougat
Börja med att vispa äggen och 1,5 dl strösocker med elvisp i 5 minuter, det ska vara vitt och pösigt. Blanda potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver i en annan skål. Sikta ner de torra ingredienserna i äggsmeten och rör försiktigt runt med en slickepott. Dela smeten i två lika stora delar, häll i halva smeten i en spritspåse eller gör din egen av lite smörpapper. Häll i kakaon i den andra halvan av smeten och häll även den smeten i en spritspåse. Spritsa smeten på en bakplåtspappers klädd plåt i valfritt mönster och spred ut tills den ligger i ett jämt lager. om man inte vill spritsa ut den kan man såklart bara använda en sked. Grädde mitt i ugnen på 250 grader i cirka 3-5 minuter.
När den kommer ut från ugnen häll lite strösocker över kakan innan de välter över den på ett annat bakplåtspapper och drar bort bakplåtspappret du gräddat den på. Medans den svalnar kan du börja på nougat krämen.
Vispa smöret lätt tills det blivit lite lösare och fått en ljusare färg. Riv i nougaten och häll i florsockret. Rör runt tills du fått en jämn färg.
Bred på krämen på den avsvalnade kakan och rulla ihop. Rulla in i plastfolie och förvara i kylen.
Lycka till!


