glutenfritt4ever

En blogg fylld med recept på glutenfria godsaker :)

Tigerrulltårta med nougatkräm

Publicerad 2015-07-28 09:00:00 i Allmänt, Mjuka kakor, Småkakor, Tårtor,

 
 
Ingredienser:
3 ägg
1,5 dl strösocker (plus lite extra till efter gräddningen)
7 msk potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl msk kakao
 
75 gram rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
50 gram nougat
 
Börja med att vispa äggen och 1,5 dl strösocker med elvisp i 5 minuter, det ska vara vitt och pösigt. Blanda potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver i en annan skål. Sikta ner de torra ingredienserna i äggsmeten och rör försiktigt runt med en slickepott. Dela smeten i två lika stora delar, häll i halva smeten i en spritspåse eller gör din egen av lite smörpapper. Häll i kakaon i den andra halvan av smeten och häll även den smeten i en spritspåse. Spritsa smeten på en bakplåtspappers klädd plåt i valfritt mönster och spred ut tills den ligger i ett jämt lager. om man inte vill spritsa ut den kan man såklart bara använda en sked. Grädde mitt i ugnen på 250 grader i cirka 3-5 minuter.
När den kommer ut från ugnen häll lite strösocker över kakan innan de välter över den på ett annat bakplåtspapper och drar bort bakplåtspappret du gräddat den på. Medans den svalnar kan du börja på nougat krämen.
 
Vispa smöret lätt tills det blivit lite lösare och fått en ljusare färg. Riv i nougaten och häll i florsockret. Rör runt tills du fått en jämn färg.
Bred på krämen på den avsvalnade kakan och rulla ihop. Rulla in i plastfolie och förvara i kylen.
 
Lycka till!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Glutenfritt4ever

Hej! Vi är fyra tjejer som älskar att baka och vi har ett stort intresse för glutenfri bakning då en av oss är glutenintolerant. Vi kommer därför att lägga upp bilder och recept på glutenfria bakverk och även maträtter. Vi lägger upp ett nytt recept var tredje dag! Lämna gärna en kommentar om vad vi kan förbättra och om vilka recept ni vill se här! :) Hoppas ni kan få lite bakinsperation!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela