glutenfritt4ever

En blogg fylld med recept på glutenfria godsaker :)

After eight-biskvier

Publicerad 2015-05-29 22:16:28 i Allmänt, Biskvier,

 

After eight-biskvier

 Botten:
200 gram mandelmassa
1 äggvita
1-2 msk socker

Smörkräm:
100 gram smör
2-3 dl florsocker
1 äggula
1 tsk vaniljsocker
200 gram after eight 
1-2 msk kakao
200 gram valfri choklad (vi använde mörk choklad)

Bottnar: Sätt ugnen på 175 grader celcius Riv mandelmassan och blanda den med äggvitan och sockret. Forma till små runda plattor på bakplåspappret och stoppa in dem i ugnen i cirka 10 minuter (tiden varierar beroende på storleken och tjockleken på bottnarna så håll koll på dem)

Smörkrämen: Vispa smöret tills det blir mjukt och något ljusare. Blanda i florsocker, kakao, vaniljsocker och äggula. Hacka after eight och blanda i dem i smörkrämen. När bottnarna har svalnat bre på smörkrämen och ställ in i kylen.

Smält chokladen och låt den svalna något (så att inte smörkrämen smälter när man doppar biskvierna). Doppa biskviernas smörkrämsdel i chokladen och låt stelna i kylen.

 

 

 Hoppas det smakar och lämna gärna en kommentar om du testar :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Glutenfritt4ever

Hej! Vi är fyra tjejer som älskar att baka och vi har ett stort intresse för glutenfri bakning då en av oss är glutenintolerant. Vi kommer därför att lägga upp bilder och recept på glutenfria bakverk och även maträtter. Vi lägger upp ett nytt recept var tredje dag! Lämna gärna en kommentar om vad vi kan förbättra och om vilka recept ni vill se här! :) Hoppas ni kan få lite bakinsperation!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela