glutenfritt4ever

En blogg fylld med recept på glutenfria godsaker :)

M&M-biskvier

Publicerad 2015-05-29 22:27:05 i Allmänt, Biskvier,

 

Botten:
'
200 gram mandelmassa
1 äggvita
1-2 msk socker

Smörkräm:
100 gram smör
2-3 dl florsocker
1 äggula
1 tsk vaniljsocker
Ca 100 gram m&m eller nonstop

200 gram valfri choklad (vi använde mjölkchoklad och daimchoklad från marabou)

Bottnar: Sätt ugnen på 175 grader celcius Riv mandelmassan och blanda den med äggvitan och sockret. Forma till små runda plattor på bakplåspappret och stoppa in dem i ugnen i cirka 10 minuter (tiden varierar beroende på storleken och tjockleken på bottnarna så håll koll på dem)

Smörkrämen: Vispa smöret tills det blir mjukt och något ljusare. Blanda i florsocker, kakao, vaniljsocker och äggula. Hacka m&m och blanda i dem i smörkrämen. När bottnarna har svalnat bre på smörkrämen och ställ in i kylen. 

Smält chokladen och låt den svalna något (så att inte smörkrämen smälter när man doppar biskvierna). Doppa biskviernas smörkrämsdel i chokladen och låt stelna i kylen.

Lämna gärna en komentar om vilka recept ni vill se här på bloggen. Fler biskvirecept kommer komma upp inom kort innan vi avbryter biskvitemat och lägger upp några goda kladdkaksrecept. Efter kladdkakorna kommer vi lägga upp biskvier i olika bär och fruktsmakar!

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Glutenfritt4ever

Hej! Vi är fyra tjejer som älskar att baka och vi har ett stort intresse för glutenfri bakning då en av oss är glutenintolerant. Vi kommer därför att lägga upp bilder och recept på glutenfria bakverk och även maträtter. Vi lägger upp ett nytt recept var tredje dag! Lämna gärna en kommentar om vad vi kan förbättra och om vilka recept ni vill se här! :) Hoppas ni kan få lite bakinsperation!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela