glutenfritt4ever

En blogg fylld med recept på glutenfria godsaker :)

Spindelkakor

Publicerad 2015-10-29 07:00:00 i Allmänt, Halloween, Småkakor,

 
ingredienser: 
100 gram smör 
1 dl strösocker 
2 msk sirap
2,5 dl glutenfri mjölmix 
1 msk vaniljsocker 
1 tsk bakpulver 
 
1 dl florsocker 
1 tsk vatten 
 
100 gram mjölkchoklad
I litet paket Lindt Lindor mjölkchoklad
 
Gör såhär: 
Sätt ugnen på 175 grader.
Nyp ihop smör, socker, sirap, mjölmix, vaniljsocker och bakpulver. Forma till bollar och gör en fördjupning i varje boll. Grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. När de kommer ut från ugnen tryck en sked i fördjupningen så att den blir djupare.  
Smält chokladen och häll den i en plastpåse eller spritspåse. Dela lindor-kulorna i hälften och limma fast en på varje kaka med chokladen. Bland florsockret och vattnet och forma till små bollar till ögonen, 
Limma fast ögonen med chokladen och gör en pupill i varje öga. Rita ben med chokladen, förvara I kylen. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Glutenfritt4ever

Hej! Vi är fyra tjejer som älskar att baka och vi har ett stort intresse för glutenfri bakning då en av oss är glutenintolerant. Vi kommer därför att lägga upp bilder och recept på glutenfria bakverk och även maträtter. Vi lägger upp ett nytt recept var tredje dag! Lämna gärna en kommentar om vad vi kan förbättra och om vilka recept ni vill se här! :) Hoppas ni kan få lite bakinsperation!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela