Kladdkakecookies

De här kakorna är en helt underbar kombination av kladdkaka och småkaka! Passar lika bra till förmiddagsfikat som till en trevlig avrundning på middagen. Servera med lite fräscha bär och lite glass för att imponera på gästerna ;)

Kladdkakecookies:
Ca 10 kakor.
Ingredienser:
100 gram rumsvarmt smör
1 3/4 dl strösocker
1 ägg
3,25 dl glutenfri mix (vill du göra kakorna på vanligt mjöl ta bara 2,5 till 3 dl mjöl)
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1,25 dl kakao
Ingredienser:
100 gram rumsvarmt smör
1 3/4 dl strösocker
1 ägg
3,25 dl glutenfri mix (vill du göra kakorna på vanligt mjöl ta bara 2,5 till 3 dl mjöl)
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1,25 dl kakao
100 gram vit choklad
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Rör ihop rumsvarmt smör och strösocker tills du fått en jämn "smet" som håller ihop, använd gärna en träslev. Blanda i ett ägg.
I en separat skål blanda ihop mjölmix, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Häll i mjölblandningen i smör, socker och ägg blandningen och rör runt. Bryt sönder den vita chokladen i stora bitar (vi bröt bara varje ruta på hälften) och blanda i chokladen.
Forma till stora bollar och lägg ut glest på en bakplåtsklädd plåt och grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter.
Låt kakorna stelna lite på plåten innan du flyttar på dem.


Lämna gärna en kommentar med hur vi kan utveckla bloggen! :)