glutenfritt4ever

En blogg fylld med recept på glutenfria godsaker :)

Praliner med lemoncurd

Publicerad 2016-11-03 19:00:00 i Allmänt, Godis,

De här pralinerna är verkligen supergoda, den syrliga lemoncurden passar jättebra med mörk choklad och man får en pralin som inte är överdrivet söt.
 
Ingredienser: (räcker till ca 25 praliner)
175 gram mörk choklad
 
2 citroner
1 ägg+2 äggulor
1,75 dl strösocker
100 gram smör
 
Börja med tvätta pralinformarna eller isformen och se till att dem är helt torra. Smält 125 gram av chokladen och hacka de resternade 50 grammen. När chokladen smält rör ner den hackade chokladen tills den också smält. Fyll formarna med choklad och låt stå i en minut innan du tippar tillbaka chokladen. Medan chokladskalen stelnar kan du börja på lemoncurden. Tvätta citronerna och riv bort det yttersta skalet (bara det gula) och pressa ut saften. I en värmesäker skål blanda ägg och socker, vispa i några minuter och fortsätt sedan röra runt över ett vattenbad. Tillsätt citronjuice och citronskalet och fortsätt att röra till krämen tjocknat. Detta tar ca 10-15 min. Skär upp smöret i bitar och när krämen tjocknat ta av den från värmne och klicka ner smöret. Rör sedan om tills krämen är jämn.
Låt lemoncurden svalna helt innan du fyller formarna. Ställ sedan in dem i frysen tills lemoncurden stelnat någonlunda och täck sen krämnen med choklad.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Glutenfritt4ever

Hej! Vi är fyra tjejer som älskar att baka och vi har ett stort intresse för glutenfri bakning då en av oss är glutenintolerant. Vi kommer därför att lägga upp bilder och recept på glutenfria bakverk och även maträtter. Vi lägger upp ett nytt recept var tredje dag! Lämna gärna en kommentar om vad vi kan förbättra och om vilka recept ni vill se här! :) Hoppas ni kan få lite bakinsperation!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela