glutenfritt4ever

En blogg fylld med recept på glutenfria godsaker :)

Praliner med nutella

Publicerad 2016-11-10 07:00:00 i Allmänt, Godis,

De har pralinerna är barnsligt enkla och barnsligt goda. Även fast de bara innehåller två ingredienser kommer de garanterat imponera på gästerna och annars är det väll bara att äta upp alla själva. Vilket jag lovar dig att du kommer vilja göra.
 
Ingredienser: (räcker till ca 30 praliner)
200 gram mjölkchoklad
ca 1,5 dl nutella
 
Gör såhär: 
Smält 150 gram av chokladen och hacka upp de resternade 50 grammen. När chokladen smält rör ner den hackade chokladen och blanda tills även den smält. Se till att dina pralinformar eller iskubsformar är rena och torra. Fyll de med choklad och låt vila i en minut innan du tippar ut chokladen igen, det fungerar även att sprida ut chokladen med en sked eller pensel, men det går snabbast och blir minst kladd med den första metoden. Låt chokladskalen stelna i frysen och fyll sedan men nutella. Ställ in i frysen igen tills nutellen stelnat något. Täck sedan nutellan med choklad och låt stelna.
 
Lycka till och glöm inte att lämna en kommentar om du testar något av våra recept
 
 
  

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Glutenfritt4ever

Hej! Vi är fyra tjejer som älskar att baka och vi har ett stort intresse för glutenfri bakning då en av oss är glutenintolerant. Vi kommer därför att lägga upp bilder och recept på glutenfria bakverk och även maträtter. Vi lägger upp ett nytt recept var tredje dag! Lämna gärna en kommentar om vad vi kan förbättra och om vilka recept ni vill se här! :) Hoppas ni kan få lite bakinsperation!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela