glutenfritt4ever

En blogg fylld med recept på glutenfria godsaker :)

Praliner med polka

Publicerad 2016-11-19 22:49:00 i Allmänt,

 
Ingredienser: (räcker till ca 25-30 praliner)
200 gram mjölkchoklad 
150 gram mörk choklad
1,5 dl florsocker
3 msk smör
20 små polkagrisar
 
Gör såhär:
Smält 150 gram av mjölkchokladen och hacka de resternade 50 grammen. När chokladen smält häll i den hackade chokladen och rör runt tills även det är smält.
Fyll pralinformar eller isformar med chokladen (till dessa pralinerna använde vi oss av en silikonisform), låt stå i en minut och tippa sedan tillbaka chokladen i skålen, det kommer då att bildas ett chokladskal. Ställ in formen i frysen så att de stelnar.
Medan skalen står i frysen kan du börja med fyllningen.
 
Fyllningen:
Mortla eller hacka upp polkagrisen.
Smält samman den mörka chokladen och smör i en kastrull.
Ta bort kastrullen från plattan och rör ner florsocker och den hackade/mortlade polkagrisen. Låt fyllningen svalna innan du fyller chokladskalen.
Täck sedan fyllningen med mjölkchokladen som blev kvar sedan tidigare och ställ in i frysen igen. När även den chokladen stelnat kan du ta ut pralinerna från frysen, låta dem tina och servera.
 
Lycka till och glöm inte lämna en kommentar om du testar något av våra recept :)
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Glutenfritt4ever

Hej! Vi är fyra tjejer som älskar att baka och vi har ett stort intresse för glutenfri bakning då en av oss är glutenintolerant. Vi kommer därför att lägga upp bilder och recept på glutenfria bakverk och även maträtter. Vi lägger upp ett nytt recept var tredje dag! Lämna gärna en kommentar om vad vi kan förbättra och om vilka recept ni vill se här! :) Hoppas ni kan få lite bakinsperation!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela