glutenfritt4ever

En blogg fylld med recept på glutenfria godsaker :)

Praliner med kolafyllning

Publicerad 2016-10-27 19:50:25 i Allmänt, Godis,

 
Supergoda praliner där du lätt kan välja vilken konsistens du vill ha på fyllningen. Den här gången valde vi att göra fyllningen ganska hård men man kan lika gärna låta den vara rinnigare.
 
Ingredienser (räcker till ca 30 praliner)
200 gram mjölkchoklad
1,25 dl vispgrädde
1,5 dl sirap
1,25 dl socker
 
Börja med att smälta ca två tredjedelar av chokladen över vattenbad. Hacka den resterande tredjedelen. När chokladen smält häll i den hackade chokladen och rör om tills den också är smält. Ta fram pralinformar eller iskubsformar (vi använde iskubsformar) och fyll dem med choklad. Låt vila i en minut och häll sedan ut chokladen igen. Den chokladen som blir över ska senare användas till botten på pralinerna. Du kan också använda en sked eller pensel och pensla ut chokladen. Ställ in formarna i frysen.
 
Kolafyllningen:
Koka ihop sirap, socker och vispgrädde under omrörning. Desto kortare tid du låter kolan koka desstå mjukare blir den så gör kulprov (när man droppar ner lite smet i ett glas med kallt vatten) regelbundet tills du är nöjd. Ta sedan bort kolan från plattan och låt den svalna. När kolan är relativt sval kan du ta fram formarna och börja fylla dem med kola. Ställ in i frysen direkt.
 
Om chokladen som blivit över sen tidigare börjat stelna kan du smälta om den men om den fortfarande går att sprida ut behövs inte detta. Ta ut formarna från frysen och sprid ut chokad över pralinerna så att kolasmeten göms. Låt stelna.
 
Lycka till och glöm inte lämna en kommentar!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Glutenfritt4ever

Hej! Vi är fyra tjejer som älskar att baka och vi har ett stort intresse för glutenfri bakning då en av oss är glutenintolerant. Vi kommer därför att lägga upp bilder och recept på glutenfria bakverk och även maträtter. Vi lägger upp ett nytt recept var tredje dag! Lämna gärna en kommentar om vad vi kan förbättra och om vilka recept ni vill se här! :) Hoppas ni kan få lite bakinsperation!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela