Broccoli och skinkpaj

En matig och god paj med en botten av glutenfritt havregryn och majsmjöl.
Du behöver:
Botten:
2 dl glutenfritt havregryn
3 dl majsmjöl
125 g smör
1 tsk salt
Fyllning:
500 g broccoli
4 ägg
4 dl mjölk
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
1 gul lök
150 g riven ost
2 msk olivolja
Ca 150 g skinka (kalkon går lika bra)
Gör så här: Börja med pajdegen, smält smöret och blanda det snabbt med havregryn, majsmjöl och salt. Tryck ut degen i en form. Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen i 10 minuter på 225 grader.
Sedan är det dags för fyllningen, sätt ugnen på 200 grader och dela broccolin i mindre bitar. Blanda ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Dela löken och skinkan i mindre bitar. Fördela broccoli, lök, skinka och riven ost i pajformen. Häll över äggstanningen (mjölk och äggblandningen) toppa sedan pajen med lite riven ost. Grädda något högre upp i ugnen i ca 35 minuter.

