Sega sirapskakor utan mjöl

De här kakorna är härligt sega och knäckiga. De påminner lite om maränger, men också lite om kladdkaka ;) supergoda kakor alltså. De innehåller endast 4 ingredienser och går snabbt att röra ihop. De är verkligen perfekta om man har någon som är glutenintolerant som kommer på besök och man inte har hunnit fixa något :D Men såklart passar de här kakorna också för de som kan äta gluten
Ingredienser:
2 äggvitor
5 dl florsocker
2 msk kakao
1/2 dl sirap
2 äggvitor
5 dl florsocker
2 msk kakao
1/2 dl sirap
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa äggvitan lätt så att den får en aningens vit färg. Blanda i florsockret, kakaon och sirapen. Låt stå i kylen i några minuter så att konsistensen blir lite tjockare.
Klicka ut på en plåt och grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter. Låt kakorna svalna på plåten, om du inte kan få bort kakorna från bakplåtspappret utan att de går sönder kan man lägga in det i frysen i några minuter så lossnar dem lättare :)
