glutenfritt4ever

En blogg fylld med recept på glutenfria godsaker :)

Chokladmacarons med hallonfyllning

Publicerad 2015-07-19 09:00:00 i Allmänt, Småkakor,

Chokladmacarons men hallonfyllning:
Kakorna:
1 ¾ dl mandelmjöl
3 dl florsocker
2 msk kakao
3 äggvitor
2 msk strösocker.

Fyllning:
100 gram smör
2 dl florsocker
Ca 125 gram frysta hallon
1 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula

Kakor:
!!se till att dina äggvitor är i rumstemperatur när du börjar arbeta med dem, låt dem helst stå framme i flera timmar men om man glömmer att ta fram dem i tid är det bara att lägga äggen i en burk med varmt vatten ett tag!!
Sikta florsockret, mandelmjölet och kakaon och rör ihop dem.
Vispa äggvitorna till dem blivit vita och ta sedan i lite av sockret. Fortsätt vispa sockret och ha i lite socker i taget tills äggvitorna blivit så fasta att man kan hålla bunken upp och ner utan att äggvitorna rinner ut. Sikta ner mandelmjölet, florsockret och kakaon och vänd försiktigt in dem i äggblandningen. När du inte har några klumpar kvar och smeten är rätt smidigt är det klart. Spritsa upp smeten på en bakplåtsklädd plåt eller en macaronplåt i önskade storlekar. ”Tappa” plåten från typ 10 cm över bordet några gånger så att alla luftbubblor slås ut. Låt macaronerna vila i minst en timme innan du stoppar in dem i ugnen.

När macaronerna fått vila stoppa in dem lägst nere i ugnen på 125 grader i cirka 20 minuter (om man gjort dem stora som femkronor)

Krämen:
Koka upp hallon tillsammans med lite vatten under omrörning och låt koka tills nästan allt vatten är borta och hallonkrämen är ganska tjock. Sila bort kärnorna och häll i strösockret. Ställ in i kylen (hallonkärnorna kan man använda i t.ex en smoothie)
Vispa smöret tills det blivit blekt. Häll i en dl florsocker och vispa igen. Häll i vaniljsockret och äggulan. Se till att hallonkrämen är helt sval innan du häller i den i smörkrämen. Varva med att hälla i hallonkrämen och att hälla i den sista dl florsockret.

Spritsa ut lite av hallonsmörkrämen på varannan macaron och lägg på den annan som lock. Förvara i kylen.

Tips: man kan också använda chokladsmörkrämen till receptet på kokoskakor med chokladkräm om man hellre vill det.

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Glutenfritt4ever

Hej! Vi är fyra tjejer som älskar att baka och vi har ett stort intresse för glutenfri bakning då en av oss är glutenintolerant. Vi kommer därför att lägga upp bilder och recept på glutenfria bakverk och även maträtter. Vi lägger upp ett nytt recept var tredje dag! Lämna gärna en kommentar om vad vi kan förbättra och om vilka recept ni vill se här! :) Hoppas ni kan få lite bakinsperation!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela