Chokladmacarons med hallonfyllning

Chokladmacarons men hallonfyllning:
Kakorna:
1 ¾ dl mandelmjöl
3 dl florsocker
2 msk kakao
3 äggvitor
2 msk strösocker.
Fyllning:
100 gram smör
2 dl florsocker
Ca 125 gram frysta hallon
1 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
Kakor:
!!se till att dina äggvitor är i rumstemperatur när du börjar arbeta med dem, låt dem helst stå framme i flera timmar men om man glömmer att ta fram dem i tid är det bara att lägga äggen i en burk med varmt vatten ett tag!!
Sikta florsockret, mandelmjölet och kakaon och rör ihop dem.
Vispa äggvitorna till dem blivit vita och ta sedan i lite av sockret. Fortsätt vispa sockret och ha i lite socker i taget tills äggvitorna blivit så fasta att man kan hålla bunken upp och ner utan att äggvitorna rinner ut. Sikta ner mandelmjölet, florsockret och kakaon och vänd försiktigt in dem i äggblandningen. När du inte har några klumpar kvar och smeten är rätt smidigt är det klart. Spritsa upp smeten på en bakplåtsklädd plåt eller en macaronplåt i önskade storlekar. ”Tappa” plåten från typ 10 cm över bordet några gånger så att alla luftbubblor slås ut. Låt macaronerna vila i minst en timme innan du stoppar in dem i ugnen.
När macaronerna fått vila stoppa in dem lägst nere i ugnen på 125 grader i cirka 20 minuter (om man gjort dem stora som femkronor)
Krämen:
Koka upp hallon tillsammans med lite vatten under omrörning och låt koka tills nästan allt vatten är borta och hallonkrämen är ganska tjock. Sila bort kärnorna och häll i strösockret. Ställ in i kylen (hallonkärnorna kan man använda i t.ex en smoothie)
Vispa smöret tills det blivit blekt. Häll i en dl florsocker och vispa igen. Häll i vaniljsockret och äggulan. Se till att hallonkrämen är helt sval innan du häller i den i smörkrämen. Varva med att hälla i hallonkrämen och att hälla i den sista dl florsockret.
Spritsa ut lite av hallonsmörkrämen på varannan macaron och lägg på den annan som lock. Förvara i kylen.
Tips: man kan också använda chokladsmörkrämen till receptet på kokoskakor med chokladkräm om man hellre vill det.


