glutenfritt4ever

En blogg fylld med recept på glutenfria godsaker :)

Rulltårta med hallonsylt

Publicerad 2015-07-25 09:00:00 i Allmänt, Mjuka kakor, Småkakor, Tårtor,


Ingredienser:
3 ägg
1,5 dl strösocker (plus lite extra till efter gräddningen)
7 msk potatismjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl hallonsylt
 
Börja med att vispa äggen och 1,5 dl strösocker med elvisp i 5 minuter, det ska vara vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål. Sikta ner de torra ingredienserna i äggsmeten och rör försiktigt runt med en slickepott.
Häll upp smeten på en bakplåtspappers klädd plåt och spred ut tills den ligger i ett jämt lager.
Grädde mitt i ugnen på 250 grader i cirka 3-5 minuter.
Nä den kommer ut från ugnen häll lite strösocker över kakan innan de välter över den på ett annat bakplåtspapper och drar bort bakplåtspappret du gräddat den på. Låt den svalna lite innan du breder på sylten och rullar ihop tårtan. Låt stå i kylen så blir det lättare att skära upp den.
Lycka till!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Glutenfritt4ever

Hej! Vi är fyra tjejer som älskar att baka och vi har ett stort intresse för glutenfri bakning då en av oss är glutenintolerant. Vi kommer därför att lägga upp bilder och recept på glutenfria bakverk och även maträtter. Vi lägger upp ett nytt recept var tredje dag! Lämna gärna en kommentar om vad vi kan förbättra och om vilka recept ni vill se här! :) Hoppas ni kan få lite bakinsperation!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela